dimecres, 17 d’octubre del 2012

Convocatòria de vaga de estudiants 18/10/2012

Hola,

Vos envio un comunicat de la FAPA Eivissa sobre la vaga d'estudiants:



COAPA BALEARS DONA LLIBERTAT A LES APIMA PER ADHERIR-SE A LA CONVOCATÒRIA DE CEAPA DE “VAGA” DE PARES PER A DIA 18 D'OCTUBRE


Davant la convocatòria de “vaga” de pares i mares convocada per CEAPA, Confederación Española de Asociaciones de Padres de Alumnos, de la que COAPA Balears n'és membre, les APIMA i famílies de l
es Illes Balears tenen la llibertat per decidir la seva adhesió a dita convocatòria i de no dur els seus fills i filles als centres educatius dia 18 d'octubre.

COAPA Balears, i les FAPA de cada illa associades, consideren que la urgència de la convocatòria de CEAPA no ens permet fer una convocatòria i mobilització de totes les APIMA i famílies associades amb la suficient preparació i difusió per assegurar-ne l'èxit. A més, aquesta convocatòria s'emmarca dins una setmana d'acció convocada pel Sindicato de Estudiantes que no té representació a les Illes Balears. De fet, la convocatòria de vaga d'estudiants a les Illes Balears es va dur a terme el passat dia 11 d'octubre amb un notable èxit de participació a l'illa de Mallorca convocada pel SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans).

No obstant això, consideram que els motius per a la convocatòria són de suficient pes. Els retalls de les diferents administracions competents en educació i les propostes de reforma educativa del Govern Espanyol estan duguent al sistema educatiu espanyol a una situació insostenible que deixa a molts alumnes i famílies sense expectatives d'una educació de qualitat i equitativa.

La proposta de reforma educativa proposada a la LOMCE és retrograda i antisocial, eliminant les mesures de compensació de les desigualtats socials, econòmiques i culturals de l'alumnat que permetrien una vertadera igualtat d'oportunitats, dificultant l'assoliment de les titulacions necessàries i atacant directament la gestió democràtica dels centres educatius convertint els Consells Escolars en simples espectadors. L'actual sistema educatiu ha permès passar del 38% de ciutadans de entre 25 i 64 anys amb estudis superiors el 2000 al 53% el 2010 segons dades de l'Informe Panorama Educatiu 2012 de l'OCDE. Encara ens queda molt per millorar, però aquesta reforma serà un fre a aquesta necessària millora.


L'increment de les ràtios d'alumnes per aula, juntament amb la disminució de docents de suport i reforç educatiu i l'eliminació de les ajudes a les famílies més necessitades de beques de menjador, de llibres de text, de serveis complementaris, etc... dificulta aquesta educació de qualitat i equitativa que defensam. Aquestes retallades suposen una càrrega afegida per a l'economia de moltes famílies que estan ja en una situació molt complicada i de dificultat. Els index de pobresa infantil s'han incrementat fins a situar-se en aquests moments en el 27,2% a l'Estat Espanyol i el 32,4% a les Illes Balears.

Les campanyes de desprestigi de l'Escola Pública i dels docents que duen a terme les diferents administracions educatives, especialment el Ministeri d'Educació en boca del seu Ministre José Ignacio Wert, per interessos polítics que no responen a les necessitats del sistema educatiu ni a les demandes de les famílies i la societat també són motiu de protesta de tota la comunicat educativa.

Per això, des de COAPA hem organitzat i seguirem organitzant diferents mobilitzacions, campanyes d'informació i protestes contra totes aquestes polítiques que estan atacant el futur dels nostres fills i filles. Aquestes mobilitzacions seran preparades i difoses amb la suficient antelació i implicació de les APIMA i famílies per assegurar-ne l'èxit.

Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.