dijous, 24 de maig del 2012

Carta de l'Institut d'Estudis Eivissencs

SITUACIÓ DE L'ESCOLA PÚBLICA

L’Institut d’Estudis Eivissencs es veu obligat a expressar la seva preocupació per la situació de l’escola pública a les nostres illes davant les retallades patides enguany i previstes per al curs que ve.
En uns moments de crisi, on tota l’energia dels nostres governants hauria d’anar cap a la resolució dels problemes reals de la població, cap a la reflexió sobre la gestió que s’ha fet i es fa dels sous públics, cap a la priorització en educació perquè només una educació de qualitat pot garantir la superació de la crisi i un futur digne per a les noves generacions, els governs actuals es dediquen a crear nous problemes i a destruir fites educatives i socials que entre tots hem tardat anys en assolir.
L’educació és la base d’una societat pròspera, democràtica i cohesionada socialment. Si no tenim clar això, ho perdrem tot.
No hi pot haver una educació de qualitat amb menys professors, amb quaranta alumnes dins una aula, sense cobrir les baixes del professorat o sense personal de suport per als alumnes amb necessitats educatives. I, a més, aquests moments de retallades és impensable que es pugui disposar de més professorat per atendre una segona línia en castellà.
No és cert que l’única manera de sortir de la crisi sigui retallant serveis públics i encara menys en educació. L’educació no és cap problema, és la solució.
L’Institut d’Estudis Eivissencs encoratja la societat eivissenca i formenterera, mestres i professors, pares i mares, a implicar-se en l’enèrgica defensa de l’educació pública.
Està en joc el futur dels nostres fills i de les nostres filles.

Susanna Planells, Informació i Relacions de l'IEE

2 comentaris:

  1. Creo que estamos todos de acuerdo en que la educación es uno de los pilares básicos de una sociedad, igual que la sanidad. Pero parece ser que el gobierno lo entiende como un gasto en vez de una inversión. Cuanta más inversión en educación, mejor formación y más cultura, cuanta mayor inversión en sanidad mayor calidad de vida. Eso sí, los asesores, políticos y demás en vez de inversión más bien son un lacra que en vez de estar al servicio de la población, están al servicio de intereses empresariales y propios y cada día aumentan más. Menos mal que gran parte de la sociedad nos apoya (o al menos eso creo y espero que cada día sean más)

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb tu Oscar, ara lo de que la societat ens recolza no ho tenc tan clar... a la sanitat si que la recolzen, però a l'educació... molta gent es pensa que els profes ara ens queixam perquè ens volen llevar un poc de la bona vida que teniem fins ara (això si, segons ells).
    Esper que els pares obrin els ulls.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.